Interim Manager hier inschrijven
Home > Onze diensten > Project Portfolio Management
iCensus is partner van
Recente artikelen
op15-2-2013 17:22
4972 bekeken | 1 reacties
op1-7-2012 19:34
3806 bekeken | 0 reacties
op28-2-2012 8:23
3962 bekeken | 1 reacties

Project Portfolio Management

Grip op de projectenportfolio

Veranderingen waar organisaties mee te maken hebben leiden tot een veelheid aan ideeën en initiatieven om deze veranderingen een plaats te geven in de organisatie. Veelal heeft dit een groot aantal project(voorstellen) tot gevolg. Uit de praktijk blijkt echter dat het bijna eerder regel dan uitzondering is dat projecten niet binnen tijd en budget worden afgerond of dat de (kwaliteit van de) opgeleverde producten niet voldoen aan de verwachtingen van de organisatie.

Er moeten keuzes gemaakt worden om te komen tot een op de organisatie afgestemde projectenportfolio. Sleutelwoorden hierbij zijn focus van de organisatie op uitsluitend deze projecten (veranderingen) en het realiseren van goede besturing en beheersbaarheid. De beantwoording van de vraag aan welke projecten de organisatie de beschikbare (financiële) middelen en resources moet toekennen is geen sinecure. Een goede zakelijke onderbouwing van ieder project levert een essentiële bijdrage aan het besluitvormingsproces. Welke voordelen heeft het project voor de organisatie, in hoeverre draagt het project bij aan de organisatiedoelstellingen, wegen de opbrengsten van het project op tegen de kosten ervan?

iCensus heeft onder naam iCompass en projecten scorecard en een aanpak voor implementatie ontwikkeld. Hiermee wordt het voor iedere organisatie die projectmatig werkt mogelijk Project Portfolio Management in te richten. Op pagina Projectportfolio management in de praktijk kunt u meer lezen over iCompass.

Ook heeft iCensus een Training Business Cases en Projectportfolio's ontwikkeld. In een inspirerende omgeving doet u kennis op over het nemen van besluiten over projectplannen op basis van een business case met gevoel voor context en persoonlijke belangen en verhoudingen.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat iCensus Project Portfolio Management voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op via 079 33 111 79 of info@icensus.nl.

SRK rechtsbijstand Evides Macaw Rich Internet Solutions B.V. Haagse Hogeschool DPA Flexprofessionals UWV Tweede Kamer der Staten-Generaal Sein kpn Gemeente Rotterdam Servicedienst
Icensus gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.