Interim Manager hier inschrijven
Home > Onze diensten > Project- & programma management
iCensus is partner van
Recente artikelen
op15-2-2013 17:22
4973 bekeken | 1 reacties
op1-7-2012 19:34
3807 bekeken | 0 reacties
op28-2-2012 8:23
3963 bekeken | 1 reacties

Project- & programma management

Succesvolle projecten zijn 'business driven'

Door economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen worden organisaties gedwongen voortdurend te veranderen. Programma’s en projecten zijn daarom geen tijdelijke fenomenen meer, maar hebben een min of meer permanente plaats in de organisatie gekregen. Zij ondersteunen de organisatie bij de voortdurende veranderingen.
In de praktijk is gebleken dat ‘business driven’ projecten het meest succesvol zijn. Dit betekent dat organisaties de zakelijke rechtvaardiging (de ‘business case’) voor de start van het project expliciet maken en deze gedurende de duur van het project regelmatig toetsen. Is deze zakelijke rechtvaardiging niet (meer) aan te tonen dan heeft dit onherroepelijk nadelige gevolgen voor het vasthouden van de betrokkenheid van het management, het beschikbaar krijgen van budgetten en het draagvlak van het project in de organisatie.

In veel organisaties is projectmanagement en programmamanagement (het gelijktijdig aansturen van een veelheid aan projecten) een nieuwe discipline. De organisatie staat voor de uitdaging alle projecten in onderlinge samenhang tot resultaat te leiden. iCensus kan u helpen door de inzet van programma- en projectmanagers bij het opstarten en managen van programma’s en projecten. Of door programma- en projectmanagement een duidelijke plaats te geven in de organisatie zodat de besturing en beheersbaarheid verbetert en het besluitvormingsproces rond projecten beter aansluit bij de organisatiedoelstellingen.

iCensus voert voor haar klanten projecten en programma’s uit op. Ook heeft iCensus ervaring met het realiseren van een project- of programmabureau’s (of PMO’s). Op het gebied van Project Portfolio Management (PPM) heeft iCensus onder de naam iCompass een methode en een aanpak voor implementatie ontwikkeld en met succes toegepast. Meer informatie over iCompass kunt u ook op deze site vinden.

Het spreekt vanzelf dat de projectmanagers van iCensus een IPMA en/of Prince2 certificering hebben.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat iCensus Project- en Programma Management voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op via 079 33 111 79 of info@icensus.nl.
NEN Sein UWV Evides Ordina kpn RWS Haagse Hogeschool ZonMW Parnassia Bavo Groep
Icensus gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.